Årsmelding 2014

Vi er per i dag 72 medlemmer i Rissa Ungdomslag, 28 personer er over 26 år og 44 personer er under 26 år. Medlemsmassen er nok større enn dette per i dag, men tallene er basert på rapportering til Noregs Ungdomslag i mars.

 

1. Styret

Styret har i 2014 bestått av:

Leder:
Ingunn Rokseth

Nestleder:
Kurt Rønning

Kasserer:
Aud Rokseth

Sekretær:
Anne Grete Nysæther

Styremedlem: Odd-Arne Sakseid
1. varamedlem: Stein Aage Nesdal
2. varamedlem: Øyvind Nesdal
3.varamedlem: Anne veronika Arbmann

Valgkomitè:
Carl Morten Overskaug
Petter Harald Kimo
Geir Are Nyeng.

Revisorer:
Ivar Rostad
Ragnar Gilboe

Vararevisor: Petter Harald Kimo

Det har vært avholdt 5 styremøter og behandlet 14 saker.

Medlemskontigenten er:

  • Barn (7-13 år) 150,-
  • Ungdom (14-19 år) 200,-
  • Voksen (20> ) 300,-

 

2: Aktiviteter

Januar-mars
I slutten av januar opptrådte vi på hederskveld for kultur og frivillighet i Rissahallen med en sang fra fjorårets oppsetting Narnia.

vi gikk også i gang med innøvingen av Torbjørn Egners «Folk og røvere i Kardemomme by». Regissør var hallvard lydvo. vi hadde premiere den 22.mars og 7 forestillinger i tillegg. I stykket var det med 17 folk og røvere og 5 glade musikanter. produsent var Aud Rokseth og musikkansvarlig Anne Grete Nyseter. I alt kom det 668 besøkende, 348 voksen og 320 barn.

Juni
Vi har tidligere hatt besøk av rådgiver i Noregs Ungdomslag Åshild Mjelde Nordaas og hun kjente til at vi var i gang med Folk og røvere i Kardemomme. vi ble dermed invitert til Norsk Amatørfestival i Oslo 11-14.juni. vi tok utfordringen på strak arm og satte kursen sørover med buss, trikk, kamel og en godt stemt gjeng. fredag den 13.juni sto vi på scenen på Det Norske Teatret og viste frem en kortversjon av Folk og røvere under streng regi av Per Mollan. Per gjorde en kjempeinnsats som regissør og fikk skuta vel i havn.

Det var en artig og minnerik opplevelse. Ungdommene som var med deltok på improvisasjonskurs. Per Mollan og Pål Hasselvold reiste til Oslo noen dager tidligere for å bli med på en felles revy med de andre som deltok på festivalen. Vi kan del si at de to bidro sterkt til at revyen ble god. Stein Aage Nesdal skrev en fin reiseskildring i fra turen.

August
Vi deltok på Rissamartnan med stand der vi solgte andelsbrev og lodd til inntekt til ny vestervegg. Ikke minst ble det forsøkt å «headhunte» folk til å bli med på jens Fenstad til høsten. Dette lyktes vi delvis med. Anne Grete Nyseter hadde bakt nydelig sjokoladekake og vi hadde kaffe til. Mange kom innom og slo av en prat, og noen tegnet medlemskap. Det er fint å være synlig også utenfor Heimtuns vegger så vi bestemte oss for å satse på en enda bedre og innholdsrik stand i 2015.

Oktober
Torvald Sund hadde skrevet manus til historien om falskmyntneren Jens Fenstad fra Stadsbygd. Tittelen var «Jens Fenstads siste song», og Hallbjørn Rønning hadde regien. Knut Ola Vang skrev fantastisk musikk til stykket. Det var i alt 28 skuespillere med, i alle aldre. I tillegg to musikere. Produsenter var Odd-Arne Sakseid og Aud Rokseth. Stykket hadde urpremiere 25.oktober og det ble spilt 4 forestillinger i tillegg.

I utgangspunktet skulle Trond Ove Skrødal ikle rollen som Jens Fenstad, men måtte dessverre trekke seg. Heldigvis hadde Tore B. Granås mulighet til å ta rollen. Det er en fornøyelse å arbeide sammen med Tore, så det var vi glade for. «Jens Fenstads siste song» var et realistisk og rørende stykke, med en god dæsj humor. Det var et spennende stykke å sette opp, dessverre sviktet publikum i forhold til det som var forventet. Det kom 535 publikummere. Vi fikk økonomisk støtte fra Rissa kommunes kulturfond og Sør-Trøndelag Fylkeskommune, samt en del sponsorer, men det strakk dessverre ikke til for at dette prosjektet gikk med overskudd. Kunstnerisk derimot var det en suksess, og kanskje vi skal ta sjansen på å sette det opp flere ganger likevel.

Desember
På høsten startet vi med «reisen til julestjernen» med Elin Stangnes som regissør. Produsenter var Anne Greete Nyseter og Ingunn Rokseth. Vi hadde premiere 6.desember og vi spilte 5 forestillinger i tillegg. Totalt var de 44 aktører, derav 8 voksne og resten barn og ungdom. Til tross for et veldig stort ensemble dro Elin Stangnes det hele vel i havn og forestillingene ble en suksess der 5 av 6 forestillinger var utsolgt. Det vil si hele 755 solgte billetter, 488 barn og 267 voksne.

På Rissa Musikk- og teaterrådets julekonsert i Rissa kirke var Adrian Nygård og Elena Boglis konferansierer på vegne av ungdomslaget. De gjorde en kjempefin figur og skulle nesten tro de ikke hadde gjort annet.

 

3. Huset

Parkeringsplassen ble ferdigstilt i januar 2014. Endelig! det ble stor dugnadsdag med å kjøre bort masse. Kurt Rønning fikk trimmet den fine traktoren til Petter Harald Kimo. Pallin AS stilte med maskiner og mannskap, Jomar Gomo deltok også med en utsending. En stor takk til Pallin AS for vel utført arbeid!

23. – 24.august var det dugnadsdager og maling av huset. Gode og effektive arbeidslag gjorde jobben i en fei og vi fikk malt langsidene og rundt vinduene. Heimtun ble fin og flott! En kjempebra innsats av lagets medlemmer og en fin solskinnsdag. Til lunsj ble det graut.

Amfiet er formalisert i form av å nå ha et fast scenekart og nye faste føtter er kommet i hus. Takk til Itab som tok på seg denne produksjonen.

Vi beveger oss stadig nedover på listen av hva som må gjøres med og i huset selv om lista er lang. det neste blir skifte av vesterveggen og investering i varmepumpe. Lakkering av gulvet i salen bør også gjøres i løpet sommere. Produksjon av ny trapp under scenen er i gang, så nå skal vi ha gode forutsetninger for å berge liv og helse i Heimtun.

Det ble et skifte i den lille, men viktige ansatte-staben i ungdomslaget i 2014. Daniel Gomo ble ansatt som vaktmester og Maria Roten som renholder. Vi håper de holder koken i mange år!

Når det gjelder utleie av huset har det vært på det jevne. KORissa og Leira Gammeldansklubb er fremdeles faste leietakere, så er det noen bursdager, konfirmasjoner og fester i tillegg.

Avslutningsvis vil vi gjerne rette en stor takk til alle som har hjulpet til med forskjellige gjøremål i produksjonene og med huset, og for trivelig lag i Heimtun i løpet av året som gikk! I alt 1958 publikummere har tatt turen på våre oppsettinger.

 

4. Årshjul / aktiviteter 2015-2016

Januar – mars
Sviskeaften
Back to the 50’s

Mai
17.mai-tog under lagets fane.

August – september
Oppstart ungdomsprosjekt
Deltakelse på Rissamartnan

Oktober
Festuke anledning ungdomslagets 120-årsjubileum med aktiviteter og underholdning.
Monolog med Ole P. Haugen av Torvald Sund. Forestillinger og turnè på institusjonene.

September – desember
Ungdomsprosjekt fra 8.klasse og oppover

Desember – mars
Voksen-prosjekt?